De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

231130 SintNyk DeGrietman opbouw rendieren Orchideenhoeve 2 1000Wagenbouwers van buurtvereniging De Grietman uit Sint Nicolaasga hebben in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest meegeholpen aan de opbouw van de arreslee met acht bewegende rendieren. Ze zijn afkomstig van de praalwagen, die in de jaarlijkse Allegorische Optocht in september 2023 meereed. Harry Jaspers en Peter Meijer zijn in Luttelgeest twee dagen in touw geweest om de levensgrote dieren boven de entree van toeristische topattractie op hun plek aan het plafond te monteren.

De bewegende attractie maakt sinds vrijdag 8 december 2023 deel uit van de sprookjeswereld, die de Orchideeën Hoeve in de maand december aan de bezoekers wil laten zien. Het junglepark met planten en tropische dieren wordt in kerstsferen met duizenden lichtjes versierd.

Kerstboomborrel in Stobbegat
De wagenbouwploeg van De Grietman heeft meer verrassingen op de agenda. De koper van de boom, de oud-Sint Nykster Jilkdou Veldstra, nodigde de bouwers uit voorr een kerstborrel onder de boom bij jhaar thuis in de tuin in Vegelinsoord. Het metershoge gevaarte is zondag 24 september 2023 op een ponton vanuit de haven in Sint Nyk naar haar woning aan het Heerenveens Kanaal gevaren.

Jildou Veldstra kreeg als trouw bezoekers van de Allegorische Optocht in Sint Nyk direct het idee om de kerstboom te kopen. Samen met haar vriendin Agatha Nota bezoekt ze de Merke al jaren. Vanuit de tuin van Harry en Alie Nota zag ze de creatie voorbij komen. ,,Dy moatte wy yn ‘e tún hawwe’’, was haar reactie.

Video/foto's: De Grietman

Harry Jaspers in de hoogwerker in de hal van de Orchideeën Hoeve231130 SintNyk DeGrietman opbouw rendieren Orchideenhoeve

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?