De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

231219 SintNyk Doniahal vloer omhoogDe houten sportvloer van de Doniahal in Sint Nicolaasga is door de hoge grondwaterstand omhooggekomen. Een derde van de sporthal is buiten gebruik. Meerdere sportverenigingen en de scholen zijn gedupeerd. Een aantal trainingen is afgezegd. Een deel van de wedstrijden is verplaatst. Met behulp van extra drogers wil de gemeente de vloer weer droog krijgen. Eind januari 2024 is het hout naar verwachting weer bijgetrokken en hersteld.

Een storing aan de grondwaterpomp was mede de oorzaak dat de onderliggende betonvloer nat werd. Het vochtgehalte in de vloer, die ongeveer een meter onder het maaiveld ligt, nam daardoor toe. Anderhalve week terug kwam de houten sportvloer in de hoek plotseling sterk omhoog.

In de hal zit een vaste drooginstallatie om het vochtgehalte onder de houten vloer te reguleren. Gezien de relatief grote stijging van het grondwater als gevolg van de vele regen kon de installatie het niet bolwerken. Extra drogers in de hal moeten het vochtgehalte in de hal weer op het gewenste peil brengen. In januari zijn er herstelwerkzaamheden aan de vloer gepland.

Volleybalvereniging SNVV uit Sint Nicolaasga verplaatste afgelopen weekend een aantal wedstrijden naar sportzaal De Driuwpôlle in Woudsend. Vooralsnog zijn er geen activiteiten afgezegd.

Foto: SNVV DS1

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?