De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Maeykehiem wil de inwoners van Sint Nicolaasga en omgeving betrekken bij de nieuw- en verbouwplannen. De zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking presenteert de ideeën hiervoor tijdens twee inloopavonden. Aan de hand van opmerkingen en ideeën uit het dorp vinden eventueel aanpassingen plaats. De terugkoppeling wordt enkele weken later weer aan het dorp gepresenteerd.

Met de nieuw- en verbouwplannen vers op papier nodigt bestuurder Trijn van der Meulen van Maeykehiem dorpsbewoners, omwonenden en belangenverenigingen uit voor de inloopmiddagen- en avonden. ,,Dy twa lêste ynrinmominten sille yn it ramt stean fan de weromkeppeling oer wat wy mei harren ideeën dien hawwe en kinne”, vertelt bestuurder Trijn van der Meulen van de stichting Maeykehiem. ,,Wy wolle wy net oars dan dat Sint Nyk hjir mei ús oer meitinkt. Wy fine it wichtich dat dy al sa moaie gearwurking mei it doarp trochset wurdt.”

In de afgelopen jaren heeft Maeykehiem al verschillende verbouwingen gerealiseerd. Nu is het tijd voor de volgende stappen, aldus Van der Meulen. Ook zal de parkeergelegenheid van Maeykehiem opnieuw worden bekeken. ,,Minsken ride no oer it terrein en parkeare dȇr ek. Dat wolle wy graach feroarje om de feilichheid fan ús bewenners te garandearen.”

Trijn van der Meulen is in oktober 2018 als nieuwe bestuurder van Stichting Maeykehiem gestart. “It wie een rûzige tiid, mar eltsenien hat de skouders der behoarlik ûnder set om foar sawol klïïnten, ȃlden en sibben, meiwurkers, frijwilligers en oare belutsenen wer stabiliteit te kreëarjen. Der is in enoarme slach slein oangeande de kwaliteit en dit hat soarge foar in stabilere en stevigere basis foar Maeykehiem. Underwilens binne wy safier dat wy nij- en ferbouw nedich binne om dit fuortsette te kinnen en te behâlden. “

De inloopbijeenkomsten vinden plaats in Maeykehiem aan de Bouwen 17 in Sint Nicolaasga.

  • De plannen zelf worden gepresenteerd op:
       - dinsdag 30 januari 2024 van 15.00 uur tot 18.00 uur
       - maandag 5 februari 2024 van 16.30 uur tot 19.30 uur.
Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?