De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

240120 SintNyk Toaniel repetitie 1000Toanielselskip Sint Nyk speelt in in januari en februari 2024 de nieuwe productie ,,Ferliezers’’. De spelers zijn traditiegetrouw de woensdag na de Sint Nykster Merke met de repetities gestart. Het stuk is geschreven door Ton Davids en in het Fries door Simy Sevenster vertaald. De data van de voorstellingsavonden in 2024 zijn in het Zalencentrum Sint Nyk op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari, vrijdag 2 en zaterdag 3 februari en zaterdag 10 februari. Op alle avonden is er muziek na de voorstelling.

Het stuk Ferliezers is een modern blijspel over geld, geluk en televisie. In de Ferliezers staat de familie Van Gorp centraal. Vader Fred, moeder Trees en dochters, Nienke en Sophie. Ook oma Jo en ome Bob zijn kind aan huis bij de familie Van Gorp. Fred is eigenaar van een frituurzaak, niet echt een “vet-”pot. Maar er gloort licht aan het eind van de tunnel. De Postcodestraatprijs valt in de straat van familie Van Gorp! Grote vraag: hoe gaat dit uitpakken voor deze familie?

Naast de familie Van Gorp maken de toeschouwers kennis met een aantal kleurrijke buren van het gezin: buurvrouw “gekky” Vera en de gezellige buurmannen Onno en Mees Stuurman. Als laatst komt natuurlijk het filmteam van de Postcodeloterij. Met presentatrice Roos de Wit en stille kracht Pim de cameraman. Genoeg ingrediënten voor een leuk avondje toneel.

De regie is dit jaar in handen van Hielkje de Wolff. Samen met de spelers en de medewerkers
achter de schermen hoopt zij dit jaar weer wat moois neer te zetten.

Loterij
Voor de bezoekers heeft de toneelvereniging één puntje van aandacht: bewaar de de toegangskaartjes heel goed. Ze gelden als lot in de loterij. Online gekochte kaarten worden op de voorstellingsavond voor een fysieke kaart en lot omgeruild.

  • Kaarten kosten 15 euro per stuk en de kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaarten zijn te verkrijgen bij drogist De Magneet in Sint Nicolaasga en online via www.toanielstnyk.nl/ferliezers-2024).
Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?