Menu

zoeken

In elk geval 21 inwoners van Langweer werken aan een plan voor de bouw van nieuwe woningen. Tijdens een bijeenkomst op maandag 11 maart 2024 heeft een inmiddels opgerichte projectgroep, die een eerste aanzet geven. Gemeente De Fryske Marren wil wel meewerken, maar gaat pas aan de slag als de Langweerders concrete plannen hebben. Meer mensen kunnen zich nog bij het initiatief aansluiten.

De projectgroep komt in elk geval met een locatie, waar de nieuwbouwwoningen kunnen worden gerealiseerd. Ook wordt gewerkt aan een voorstel voor de precieze invulling van het gebied. Het initiatief van de bewoners volgt op een enquête van Plaatselijk Belang Langweer naar de behoefte aan woningen. Ongeveer een derde van de 470 huishoudens in het dorp vulde de enquête in.

De helft van de 167 respondenten wil verhuizen. Iets minder dan de helft van hen is op zoek naar een koopwoning, bijna twintig procent is op zoek naar een huurwoning. Ongeveer de helft heeft aangegeven kleiner te willen wonen. In totaal 21 mensen zijn op zoek naar hun eerste woning.

Naast de vraag naar koopwoningen is er ook een grote vraag naar sociale huurwoningen. Plaatselijk Belang Langweer voert daar nog gesprekken over met de woningstichting.

Archieffoto: De Zakenman



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!