Menu

zoeken

Voor de vernieuwing van DeSintNykster.nl heeft stichting Westermeer ook subsidie beschikbaar gesteld. De lokale nieuwssite startte in 2015.Het bestuur van de Stichting Westermeer heeft in haar eerste vergadering van 2024 een negentiental subsidies met een totaal 134.930 euro. Daarvan kwamen ditmaal een behoorlijk aantal in het werkgebied van DeSintNykster.nl terecht. Jaarlijks heeft de stichting ongeveer 240.000 euro beschikbaar

Voor het realiseren van een nieuw inspiratiepunt te Langweer heeft Stichting Westermeer een bijdrage van € 9.500,00 toegezegd.Het plan daarvoor komt van VVV Waterland van Friesland.

Toneelvereniging Langweer wil de toneelruimte in renoveren en heeft een bijdrage van € 4.200,00 toegezegd gekregen. Voor de verduurzaming van Dorpshuis ’t Spantsje te Tjerkgaast krijgt C. Dorpsbelang Tjerkgaast een bijdrage van € 7.000. Voor de organisatie van een concert op zaterdag 1 juni 2024 en de organisatie van een reünie met een tentoonstelling in verband met het veertig jarig bestaan kreeg het Interkerkelijk Koor Langweer een bijdrage toegezegd van € 3.400,00.

Voetbalvereniging Renado in Sint Nicolaasga ontvangt een bedrag van 660 euro als bijdrage in de aanschaf van een nieuwe tent. Trijegeaster Tennisvereniging in Ouwsterhaule staat voor een diepte-investering. De renovatie van graveltoplaag en de drainage vergt een fors bedrag, waarvan 13.000 door de stichting Westermeer is toegezegd.

Woonzorgcentrum Doniahiem in Sint Nicolaasga heeft voor de organisatie van een “bewonersvakantie” een bijdrage van € 1.000,00 toegezegd gekregen.

Als bijdrage in de kosten kreeg Stichting Dorpskrant De Zakenman voor de verbetering en vernieuwing van de website DeSintNykster.nl een bedrag van € 1.900 toegezegd.

De Vereniging voor Volksvermaken Langweer krijgt voor de organisatie van de Langweerder Merke met als hoogtepunt op donderdag- en vrijdagavond de praalwagenoptocht een bijdrage toegezegd van € 3.400,00. De Vereniging voor Volksvermaken Sint Nicolaasga krijgt voor de aanschaf van nieuwe feestverlichting een bijdrage toegezegd van € 6.900,00. De oude feestverlichting zal worden vervangen door LED-verlichting).

Stichting Westermeer is een stichting die uit de jaarlijkse opbrengsten van haar vermogen en schenkingen subsidies verleent aan stichtingen en verenigingen binnen het grondgebied van de voormalige gemeente Skarsterlân en het dorp Terherne, voor initiatieven op maatschappelijk, cultureel, sociaal en recreatief gebied. Daarmee wil Stichting Westermeer de helpende hand uitsteken om belangrijke initiatieven op genoemde terreinen een zetje in de goede richting te geven. En dat heeft de Stichting Westermeer in de ruim vijfenvijftig jaar van het bestaan gedaan in de vorm van subsidies voor projecten 'tot nut van het algemeen'.



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!