De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

150929 TjeukemeervisieDELFSTRAHUIZEN - Een strekdam waar bootjes aan kunnen leggen, een wandelpromenade, educatie bij 'de eendenkooi', een horecavoorziening, een vlonderpad, een uitzichttoren en een waterskibaan. Het zijn de ideeën voor de 'Ulesprong-baai' richting 2030. Een brede vertegenwoordiging uit Sint Nicolaasga heeft gebrainstormd over de recreatieve mogelijkheden van de Tsjûkemar en kwamen tot een tekening waarbij vooral het denken in kansen, in plaats van bedreigingen, centraal heeft gestaan.

De zogenoemde 'Club van Aanjagers van de Tsjûkemar' hield maandagavond - gesteund door gemeente, provincie en Marrekrite - een informatiebijeenkomst waar belangstellenden mee konden denken over de mogelijkheden voor het meer. Doelstelling is om de recreatieve potentie van de Tsjûkemar beter te benutten. Ook in Sint Nicolaasga heeft een groep van ondernemers, inwoners en belangenvertegenwoordigers nagedacht over de kansen. Met name het ontwikkelen van de Ulesprong-baai als trekpleister valt daarbij op, maar er zijn ook suggesties gedaan voor een fietspad rondom het meer, een snelvaargebied en ook het verder ontwikkelen van het waardevolle natuurgebied aan de oostkant.

De informatiebijeenkomst in Delfstrahuizen werd goed bezocht. De 'Club van Aanjagers van de Tsjûkemar' steekt de komende tijd de koppen bij elkaar om alle opmerkingen te verzamelen en met een concreet plan richting 2030 te komen. 

Lees ook: Recreatieve impuls Tsjûkemar

(Foto's: De Zakenman)

150929 Tjeukemeervisie variant

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?