Menu

zoeken

230507 Scharsterbrug Wolf liggendDe wolf die dinsdagavond 7 mei 2024 bij Scharsterbrug en een week eerder langs de A6 bij Sint Nyk is gesignaleerd, heeft voor zover bekend nog geen slachtoffers onder schapen gemaakt. Daphne Goossen uit Joure zag het dier na een bezoek aan haar vriendin Madzen Ferdinands in Langweer. Ze reed ter hoogte van melkveebedrijf S. F. van der Werf aan de Scharren toen de wolf pal voor haar auto verscheen. ,,ik schrok me rot, maar hij stak vrij rustig over’’, vertelt ze na afloop van de confrontatie.

Ondank het feit dat de wolf langzaam de weg overstak, ging het voor het gevoel van Daphne Goossen snel. Ze reed op dat moment met een gangetje van zo’n zestig kilometer per uur richting Joure. ,,Ik ben niet gestopt maar doorgereden.’’ Ze heeft heeft geen foto’s gemaakt. Volgens haar gaat het waarschijnlijk om dezelfde wolf, die op donderdag 2 mei 2024 in een maisperceel langs de A6 bij Sint Nicolaasga is gesignaleerd. Een automobilist maakte toen al rijdend videobeelden met zijn mobiel, maar de wolf is daarop niet echt goed te zien.

Daphne Goossen belde dinsdagavond direct na het voorval met haar vriendin Madzen Ferdinands, waar ze net vandaan kwam. ,,Ze vroeg: jij raad nooit wat ik net heb gezien. Waarop ik zei: een ree. Toen vertelde Daphne dat ze een wolf had gezien. Een hele grote met een dikke pluizige staart. Ik vroeg waar en welke kant hij op ging. En ze vertelde mij dat die al wandelend overstak en dat ze niet hard reed.’’

Madzen Ferdinands zette de waarneming direct op Facebook. ,,Om mensen te waarschuwen die eventueel schapen hebben. Mijn zusje heeft het plattegrondje met de exacte locatie gemaakt. We hebben nog geen reacties van andere mensen die hem ook hebben gezien.’’

Illustratie: Familie Ferdinands

230507 Scharsterbrug Wolf



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!