De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

De weg tussen Sint Nicolaasga en Spannenburg is vanaf maandag 15 juli 2024 grotendeels gestremd. De N297 krijgt een nieuwe laag asfalt. Aannemer De Roo uit Emmen verwacht het werk voor de bouwvak af te ronden. Opdrachtgever provincie Fryslân adviseert om via de rijksweg A7 door de Tsjûkemar om te rijden. Voor bestemmingsverkeer is de doorgaande weg in Doniaga geopend.

In de eerste week is het deel tussen Spannenburg en de rotonde Sint Nicolaasga aan de beurt. De weg is overdag tussen 7.00 uur en 17.00 uur afgesloten voor verkeer. Het deel vanaf Spannenburg tot en met de kruising met de Noed is tussen 17.00 uur en 07.00 uur weer open voor het verkeer. Het deel van de Noed tot de rotonde Sint Nicolaasga blijft de gehele eerste week afgesloten, dag en nacht.

Tijdens deze eerste week staan er overdag verkeersregelaars op de parallelweg om het sluipverkeer tegen te gaan. Ook voor fietsers geldt er een omleiding. Dit staat ter plekke aangegeven met borden.

Tweede week
In de tweede week is het weggedeelte tussen de Noed en Sint Nicolaasga - inclusief de rotonde – aan de beurt. De weg is dan de gehele week volledig afgesloten voor verkeer, dag en nacht.

Openbaar vervoer
Aanwonenden kunnen altijd thuiskomen. Tijdens asfalteringswerkzaamheden kan het zijn dat een stuk grond, woning of perceel even niet bereikbaar is, aldus een provinciewoordvoerder. Hierover krijgen aanwonenden apart een brief van de aannemer. Het openbaar vervoer volgt tussen 07.00 uur en 17.00 uur een alternatieve route.

Illustratie: Provinsje Fryslân

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?