De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Als klein meisjes was Willy Anne Wijnja bij haar thuis in Sint Nicolaasga al bezig met van alles wat met mode te maken had. Nu, jaren later, heeft ze van haar passie haar werk gemaakt en woont ze in één van de bekendste modelanden van Europa, Italië. In De Zakenman van zaterdag 20 juli 2024 staat haar verhaal.

Elf jaar geleden vertrok ze vanuit Sint Nyk naar Florence. Ze heeft haar hart inmiddels aan de stad verloren en is aan haar carrière in de modewereld begonnen. Dit is de plek waar ze haar eigen leventje heeft gecreëerd en haar dromen achterna jaagt.

Of Willy Anne Wijnja ooit weer naar Sint Nyk terugkeert? Waarschijnlijk niet. Maar ze ziet ook niet haar hele toekomst in Italië liggen. ,,Myn freon komt út Ierlân, en dat is ek in plak dêr’t wy wol oer neitinke om dêr te wenjen. Alle opsjes steane iepen.”

Toch blijft Willy Anne Wijnja altijd in contact met Friesland en de familie die in Sint Nyk woont. Ze gaat dan ook graag zo nu en dan terug naar het huisje op de Lemmerweg. “It ferskilt wol. Soms gean ik alle moannen werom nei Sint Nyk, mar soms ek in hiel skoft net. Mar mei dagen lykas krysttiid of bysûndere jierdeis bin ik altyd graach by de famylje en reizgje we hast hiel Europa ôf. Fan Italië, nei Fryslân en dêrnei troch nei Ierlân, nei de famylje fan myn freon!”

Het reizen is de oud-SInt Nykster wel gewend en vindt ze ook vooral heel leuk. Ook voor haar werk in de mode vliegt ze de hele wereld rond. Ondanks dat ze een hele bijzondere baan heeft, blijft ze altijd bescheiden en geniet ze vooral van de kleine momenten, samen met haar familie en vrienden, en doet ze dingen waar ze intens gelukkig van wordt.

  • Meer in De Zakenman van zaterdag 20 juli 2024, te vinden onder het groenzwarte logo  van De Zakenman rechts bovenaan op de 'thússide' van DeSintNyktser.nl. Of hier.

Foto's: Eigen foto's en Sebastian Hildago

240720 SintNYk Florence mode 2

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?