De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Zonder poespas is de gloednieuwe brandweerkazerne van Langweer dinsdag 30 juli 2024 opgeleverd. Komende week verhuizen de vrijwilligers vanaf hun tijdelijke onderkomen naar hun nieuwe post, waar de vorige kazerne ook stond. De officiële opening volgt dit najaar.

In 28 weken tijd hebben Aannemingsmaatschappij Friso uit Sneek, Mensonides Installatie uit Harlingen en Koninklijke Oosterhof Holman uirt Grijpskerk een gasloze en energieneutrale kazerne gebouwd. De gevel is voorzien van ingebrand hout, het zogeheten BurnedWood, dat door de inbranding een langere levensduur krijgt en volgens de architect heel mooi op een brandweerkazerne past.

De kazerne is in opdracht van Veiligheidsregio Fryslân, waaronder de post Langweer valt, gebouwd. De vrijwilligers krijgen nu een stallingsruimte voor de blus- en andere voertuigen en. In het andere deel van de kazerne zitten onder andere de kleedruimtes, kantine en vergaderruimtes.

Foto’s: Aannemingsmaatschappij Friso/Brandweer Langweer

240701 Langweer brandweerkazerne opgeleverd burnedwood 2 c AannemerFriso

240701 Langweer brandweerkazerne opgeleverd interieur 2 c AannemerFriso

240701 Langweer brandweerkazerne opgeleverd interieur c AannemerFriso

 Het ingebrande hout op de buitengevel van de brandweerkazerne in Langweer is een grapje van de architect.240701 Langweer brandweerkazerne opgeleverd burnedwood a c AannemerFriso

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?