De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Fenna Pietersma (26) uit Sint Nicolaasga kreeg zaterdag 3 augustus 2024 op een heel bijzondere wijze een aanzoek om te trouwen. Ze ontmoette haar vlam Arjen Sikkema (27) voor het eerst na afloop van de startwedstrijd in Grou, nu zes jaar geleden. Hij ging zaterdag op zijn knieën bij het helmhout van het Drachtster skûtsje, waarop hij bemanningslid is. Dat was vlak voor de start, op het moment dat de skûtsjes met een sleepboot naar de startlijn werden gebracht. Zij werd met een smoesje aan boord gelokt.

Eigenlijk wilde Arjen Sikkema nooit trouwen, vertelt hij in een uitgebreid verhaal in de Leeuwarder Courant. Maar Fenna Pietersma zou daar heel gelukkig van worden, vertelde ze. „En it is myn taak om har gelokkich te meitsjen. Mar ik woe it wol op in bysûndere manier dwaan.” Dus trad afgelopen zaterdag in Grou een enorm draaiboek in werking. Niet zonder dat Arjen eerst de hand van Fenna aan haar vader Gerhard Pietersma vroeg. „Hy sei: ‘Werom fregest dat? Natuerlik wol.’”

Vlak voor het slepen van de skûtsjes naar het wedstrijdveld zaterdag riep vader Gerhard ineens zijn dochter. „’Moatst efkes helpe op de sleepboat.’ As er dan wat seit moatst ek direkt komme, dus ik sprong op de sleepboat.” Het bleek niet het enige, ineens moest ze ook op het skûtsje komen om het schip te besturen. „Ik stjoere?” Fenna keek verbaasd om zich heen. Bij het helmhout ging Arjen op een knie. „Hiel graach”, luidde het antwoord.

Foto: LC

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?