De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Twee boten zijn vrijdag 9 augustus 2024 rond het middaguur op de Tsjûkemar bij Sint Nicolaasga los van elkaar in de problemen gekomen. De blusboten van de brandweerkorpsen Langweer, Echten en Balk zijn uitgerukt en brachten de pleziervaarders in veiligheid. De harde wiund speelde de schippers parten.

De eerste melding betrof een stuurloos schip midden in de vaargeul. De brandweerboten van Echten en Langweer werden opgetrommeld en zorgden ervoor dat de boot werd veilig gesteld. Langweer heeft bemanning en boot naar de vaste wal gebracht.

Op weg naar de nieuwe trailerhelling aan de Tsjûkemar kreeg Echten opnieuw bericht van Meldkamer Noord-Nederland over een boot in de problemen. Als back-up werd de brandweerploeg van Balk gewaarschuwd, maar die inzet was niet nodig. Echten is met spoed naar het schip gevaren en hebben de bemanning en boot veilig in Echtenerbrug afgeleverd.

Foto: Brandweer Echten

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?