De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

,,Kom maar op, AJETO!!’’ Met die kreet is de strijd tussen praalwagenbouwers van de Allegorische Optocht in alle hevigheid los gebarsten. De uitdagende oproep stond op een groot spandoek op het onderstel van de jongeren van KPJ Sint Nicolaasga, dat woensdag naar zijn nieuwe plek is gereden. De KPJ-ploeg, die altijd in de top van praalwagenbouwers meedraait, is uitgedaagd door de relatieve nieuwkomers, de bouwgroep AJETO, die in 2019 zijn debuut maakte met special effects uit de film en musical Avatar. ,,We sille dit jier besykje om de KPJ te ferslaan’’, zouden ze hebben gezegd.

De inzet van A-je-to leek te worden bewaarheid doordat de praalwagen van de KPJ op de Finkebuorren tot deze week niet veel meer was dan een kaal stalen frame. In de werkplaats van Stefan Nota zijn daar de afgelopen maanden onder andere de stuurinrichting op gelast. Veel meer dan dat leek het ook niet te worden.

Met het grote spandoek erop hebben de jongeren van KPJ Sint Nyk het onderstel inmiddels naar hun tweede bouwlocatie gereden. Dat gebeurde onder zo’n grote belangstelling dat voor de rotonde bij Nota’s Tweewielers een lange file ontstond. Op hun tweede bouwlocatie gaan de KPJ-jongeren verder om te zorgen dat AJETO na de eerste donderdag in september – als de praalwagens in volle glorie door het dorp rijden – een toontje lager zingt.

Foto’s: Menno Dijkstra
Video: KPJ Sint Nyk/muziek Omrop Fryslân/Hea!

240822 SintNyk KPJ file 2 c MennoDijkstra 1000

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?