De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

De dorpen Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega en Oldeouwer vieren hun tweejaarlijkse dorpsfeest van donderdag 12 tot en met zondag 15 september. Scheidend voorzitter Anneke Schreur zegt trots te zijn ,,op hetgeen we de afgelopen jaren met elkaar hebben bereikt. Ik heb alle vertrouwen in de huidige ploeg vrijwilligers om opnieuw een geweldig feest neer te zetten.”

De traditionele playbackshow op vrijdagavond is net als voorgaande editie omgedoopt tot “Ouwster-Trijegeaën Got Talent”. Zo kunnen er nog bredere optredens plaatsvinden, zoals cabaret, dans of een goochelact, naast de gebruikelijke playbackacts.

Vanwege het grote succes keert het spel ‘Waar schijt de koe?\!’ op de zondagmiddag terug in het programma. Daarbij loopt een koe gedurende twee uur lang op een veld van 15 bij 15 meter, ingedeeld in vakken van één vierkante meter. Deze vakken zijn te koop voor 5 euro en de eigenaar van het vak waarin de koe het meest heeft gepoept gaat naar huis met een bedrag van €250. Tijdens de vorige editie werd het gewonnen bedrag door de winnares gedoneerd aan de aanwezige gasten in de vorm van een gratis consumptie.

Verschillende activiteiten van vorig dorpsfeest keren terug in dezelfde vorm, zoals de survivalrun voor kinderen op vrijdagmiddag en voor volwassenen op donderdagavond. Ook de strijd tussen de buurten, de Zevenkamp, blijft op de zaterdag. Tussen de middag is de gezamenlijke dorpsmaaltijd met soep en broodjes, wat het dorpsfeest al lang uniek maakt.

Zaterdagavond komt de band ‘Orange River’ optreden en zondagochtend wordt de tentsamenkomst verzorgd door ds. Wim Warnar. De collecte komt ten goede aan Stichting Hartekind. Aansluitend is er de matinee met de al eerder genoemde ‘Waar schijt de koe!’.
 
Tekst en foto: Wessel Krikke

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?