De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Een kapotte printplaat in de basculekelder heeft de brug in Scharsterbrug zondagmiddag 1 september 2024 in storing gezet. Het brugdek stond op dat moment omhoog en de slagbomen waren dicht. Het wegverkeer was daardoor gedurende twee uren en drie kwartier gestremd. Omdat niet bekend was hoe lang de storing zou duren, zijn er geen verkeersregelaars ingezet en is ook geen omleiding geregeld. De hulpdiensten werden wel ingeseind, zodat ze een alternatieve route konden nemen. Het vaarverkeer kon vrijelijk door de brug varen.

Na enig zoeken vonden de monteurs van de provincie Fryslân de storing en werd de printplaat vervangen. Het oponthoud duurde langer dan gebruikelijk, omdat de medewerkers vanwege de veiligheid niet alleen de basculekelder in mogen gaan en er eerst een collega moest komen.

Vertraging Skarsterrrienbrug
De scheepvaart moet ook rekening houden met mogelijke vertraging bij de Scharsterrijnbrug in rijksweg A6, even verderop in de Skarsterrien. Provincie Fryslân verricht dinsdag 3 september 2024 van 14.00 tot 18.00 uur inspectiewerkzaamheden.

Archieffoto's: Noordoost.nl

De brug over de Skarsterrien in Scharsterbrug met op de achtergrond zuivelverwerker Vreugdenhil Dairy Foods.

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?