De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

De eerste reacties op de vernieling van de feestverlichting in Sint Nicolaasga komen sinds de publicatie van de beelden op Facebook binnen. Meer dan tien palen van de feestverlichting zijn omver getrokken, eentje belandde in het perkje van het oorlogsmonument aan de Kerkstraat, terwijl dertig houten pompeblêden van de palen zijn geslagen. Op videobeelden is te zien dat jongeren zaterdagnacht om kwart over twee een spoor van vernielingen achterlieten.

Het bestuur van de Vereniging voor Volksvermaken Sint Nicolaasga baalt als een stekker. ,,Dit kostet in jild en jout ellende. Wy wolle minsken dy’t wat sjoen ha, freegje harren te melden’’. Ook de daders mogen zich melden. Het gaat om twee jongens en twee meisjes, die langs de optochtroute lopen. De dader heeft zijn capuchon op, de andere schrikt zo te zien van de vernieling die op dat moment wordt aangericht. ,,We sykje de jonge dy’t de boel fernielt en de jonge dy’t der achter oan rint’’, aldus het VVV-bestuur.

Beeld: uit bewakingsvideo VVV Sint Nicolaasga

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?