De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Het Martini Jongenskoor Sneek komt op zondag 20 oktober 2024 naar de Dorpskerk in Langweer. De organisatoren zijn verguld dat ze het concert kunnen organiseren. ,,Het is een buitenkansje om zo dichtbij zo’n prachtig concert te kunnen meemaken.’’ Het koor zingt werken uit de Engelse koorliteratuur. Roelof van Luit, organist van de Grutte Tsjerke in Sloten, begeleidt het optreden in Langweer.

Jaarlijks zingen de jongens het Advent Festival of Lessons & Carols. Ook verlenen ze medewerking aan de uitvoering van de Matthäus Passion. Het koor werkt ook regelmatig mee aan de zogeheten Evensong, een kerkdienst waarin gezangen en psalmen worden gezongen, afgewisseld door lezingen en gebeden.

Het Martini Jongenskoor Sneek werd in 1995 opgericht. Het doel om een jongenskoor in de Engelse traditie op Friese bodem op te richten, leidde er toe dat inmiddels ook een meisjeskoor opgericht, de Martini Girl Choristers.

  • Zondag 20 oktober 2024 19.00 uur
  • Collecte na afloop om de kosten te dekken

Foto: Martini Jongenskoor Sneek

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?