De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

De landelijk bekende Zandtovenaar Gert van der Vijver uit Drachten komt vlak voor de kerst naar Idskenhuizen. Muziekvereniging Crescendo strikte de tv-persoonlijkheid voor een gezamenlijk optreden op zaterdag 21 december 2024 in de kerk van Idskenhuizen.

Twee optredens staan op stapel: eentje op de middag om 16.00 uur, de andere ‘s avonds om 20.00 uur. Met zijn zandtekeningen heeft Gert van der Vijver inmiddels een grote bekendheid opgebouwd. Vooral de verhalen rond kerst zijn bekend. Hij strooit, schuift en gooit zijn zand op een verlichte glasplaat net zo lang totdat er een tafereel ontstaat. Gert van der Vijver brengt je in verwondering door een magisch zandspel van licht en donker, aldus zijn website. In 2008 kwam De Zandtovenaar voor het eerst op televisie, daarna heeft hij op tal van plaatsen opgetreden en ook diverse prijzen gewonnen.

- Kaarten vanaf november 2024 op www.cmvcrescendoidskenhuizen.nl of bij drogisterij De Magneet in Sint Nyk.

Foto en video: De Zandtovenaar

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?