De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Een van de paden in het bos van Wilhelmina-oard in Sint Nyk wordt binnenkort permanent afgesloten. Wandelaars hebben kans dat losse takken op hun hoofd vallen. Langs het pad staan ook bomen in slechte staat. Normaliter verwijdert natuurbeheerder en eigenaar It Fryske Gea het dode hout en bomen, maar dat gebeurt voortaan niet meer.

,,In dit natuurgebied hebben we ervoor gekozen om het gevallen hout te laten liggen. Veel dieren en vogels maken graag gebruik maken van dood hout. Om ook de veiligheid van de bezoekers te garanderen én de natuur haar gang te laten gaan, sluiten we het pad binnenkort permanent af’’, als een woordvoerder. Het gaat om een verbindingspad, dat onderdeel is van een wandelroutes. Het bos maakt onderdeel uit van twee routes van respectievelijk 2,4 en 1,7 kilometer. Beide routes kunnen ook worden gecombineerd.

  • Meer informatie over het natuurgebied zelf staat op deze link.

Het rood gekleurde pad wordt afgesloten voor wandelaars241017 SIntNyk kaartjeafsluitingbosWilhelmina oard

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?