De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Sander Steneker uit Sint Nyk met zijn band sStayn.

Met de rondborstige en bebaarde singer-songwriter Frerik de Swetser voorop trok een grote schare fans vrijdagavond 18 oktober 2024 in optocht van ene naar de andere kroeg in Sint Nyk. EN weer terug. De organisatie van de muziekkaravaan Helden van Hier had het goed voor elkaar. Een rij aan lokale artiesten trad om en om op in Bar de Gaast- en café Het Wapen van Friesland. De bezoekers konden om en om genieten van vijf muziekmomenten op beide locaties.

Als er een optreden was afgelopen sprong presentator Frerik de Swetser op het podium om de mensen als een soort van Rattenvanger van Hamelen aan te sporen hun drankje op te drinken en hem te volgen naar de andere locatie. Eentwintigtal bezoekers volgde\ hem dan naar daar waar de verse muzikanten al klaar stonden om geïntroduceerd te worden door Frerik de Swetser. Uitbater Willem Aukes zag zijn Bar De Gaast dan mudvol stromen. Buiten op het terras was sowieso altijd plek om even bij te komen van alle drukte.

De avond liep vlekkeloos en mensen waren enthousiast over de verscheidenheid aan genres, die voorbij kwamen. Live-muziek is vaak anders dan dat je die nummers op de radio of via de streamingsdiensten beluistert, hoorde je verschillende keren mensen tegen elkaar zeggen.

De startende jeugdbands van muziekschool It Toanhûs (Jipzz en Endless Try) wisten de handen op elkaar te krijgen met hun opzwepende covers. Vervolgens vermaakten de zangers en zangeressen van zangschool SingFriesland uit Akkrum de toeschouwers . Frerik de Swetser kon het niet laten en zong een liedje mee (Paradise by the dashboardlight) Iets wat iedereen wel kon waarderen.

Het Jouster muziektrio Mosken wist de ogen op zich gericht houden bij een selectie van hun theaterliedjes en verhaaltjes. Als klap op de vuurpijl mocht sStayne (het rock-trio met Sint Nykster Sander Steneker als frontman) bijna een uur zijn net uitgebrachte muziek ten gehore brengen. Muzikaal maakten ze veel indruk. De avond werd afgesloten door de Nederbeat van Lord Wanhoop. Een feest van herkenning en een mooie afsluiter van een geslaagde avond.

Reggy Meurs van Het Wapen van Friesland keek de hele avond tevreden om zich heen, de vaste gasten stonden aan het einde van de avond voor het podium mee te wiegen met de muziek. Volgend jaar zal dit evenement een vervolg krijgen aangezien en ook behoorlijk wat volk van buiten was gekomen.

  • Friesland Pop, Even Wat Oars (van Radio Spannenburg) en sStayn maakten deze avond mogelijk.

 

  • Het Nederlandse lied met de band Lord Wanhoop.181024 LordWanhoop
  • Het Jouster trio Mosken181024 Mosken

 

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?