De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

08093060 Viskraam haringLANGWEER - De commissie van bezwaarschriften doet in december een uitspraak in een geschil over een viskraam op de Stevenshoek in Langweer. De eigenaar van een pand in de 'oude haven' ervaart overlast van de standplaats. De kraam staat al geruimte tijd op de plek en de bezwaarmaker is er ook al langer niet gelukkig mee, maar heeft nu besloten om bezwaar te maken. 

Overlast wordt ervaren door het uitzicht en de geur van gebakken vis. ,,Ook had de eigenaar van het pand een handhavingsverzoek ingediend omdat de vergunningvoorschriften niet nagekomen zou worden", legt woordvoerder Jan van der Veen van gemeente De Fryske Marren uit. De bezwarencommissie heeft op 16 september besloten de behandeling van het bezwaarschrift aan te houden. "De bezwaarmaker heeft ook bezwaar tegen het feit dat wij als gemeente niet hebben gehandhaafd, ondanks een verzoek van de bezwaarmaker." Vanwege het 'dubbele bezwaar' vindt de commissie een 'samenhangende behandeling en advies' wenselijk. Op 2 december wordt het geschil behandeld. 

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?