De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

150929 Vuilnisbakken klikoLANGWEER - Een speciale achterlader, die geschikt is om afval in te zamelen in nauwe straten, zal vanaf begint 2016 het vuil ophalen in het centrum van Langweer en Sloten. De containers worden daar door medewerkers achterin de vuilniswagen geleegd. Gemeente De Fryske Marren investeert flink in vijf nieuwe vuilniswagens die de kliko's met een robotarm via de zijkant leegt. De grote jongens zijn echter niet geschikt voor bijvoorbeeld de dorpsstraat de Buorren in Langweer.

In totaal investeert de gemeente 2,8 miljoen euro in vijftigduizend nieuwe afvalcontainers en de aanschaf van de vuilniswagens. De operatie wordt door lokale bedrijven uitgevoerd. Zo is DVL Milieuservice uit Joure/Sint Nicolaasga verantwoordelijk voor de nieuwe kliko's, levert Scania uit Joure de vijf grote vuilniswagens en de kleine achterlader afkomstig van Wierda bedrijfswagens uit Joure. 

De eerste inzameling van afval door de nieuwe containerwagens start volgende week maandag in Sint Nicolaasga. Op het parkeerterrein van voetbalvereniging Renado zal Scania de sleutel symbolisch overhandigen aan wethouder Johannes van der Pal. 

Lees ook: Kliko-klus met Sint Nykster tintje

(Archieffoto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?