De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

04081807 boogbrug slotenSLOTEN - Negen monumenten in de historische binnenstad van Sloten moeten met led-verlichting in de spotlights worden gezet. Dat vinden Plaatselijk Belang Sloten en Stichting Vrienden van Sloten. De beide organisaties brengen dit punt in bij de bespreking van de programmabegroting 2016 van gemeente De Fryske Marren.

De huidige verlichtingselementen functioneren slecht en het energieverbruik is hoog. Het beheer is in handen van Plaatselijk Belang. Met innovatieve led-verlichting de monumenten duurzaam en milieuvriendelijk worden verlicht. De beleving van Sloten moet hierdoor intenser worden en dat moet de economische positie van de middenstand weer verbeteren. De kosten liggen op 198.000 euro. Een ton wordt al privaat gefinancierd. De organisaties kloppen bij de gemeente aan voor een subsidie van vijftigduizend euro. 

Het gaat om de Woudsenderpoort, de Lemsterpoort, de boogbrug, de rooms-katholieke kerk, het Stedhûs Sleat, de hervormde kerk, de consistorie, de molen en het kanon.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?