De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

151103 Transformatie Carpoolterrein Ulesprong variantSINT NICOLAASGA - De entree naar recreatieterrein de Ulesprong bij Sint Nicolaasga ondergaat een complete make-over. Provincie Fryslân legt daar een carpoolplaats aan ter vervanging en vergroting van de oude situatie. 

,,Op deze locatie is structureel een tekort aan parkeerplaatsen", verklaart projectleider Vincent Kok van de provincie. Het aantal parkeerplaatsen wordt vergroot van 29 tot 62 en er zijn enkele fietsenstandaards geplaatst. Ook wordt er nieuwe beplanting aangebracht. 

Kok benadrukt de noodzaak van de werkzaamheden. De beide kanten van het Tsjûkemarwei-viaduct over de A6 staan op werkdagen vol met auto's. ,,Het project is nodig omdat de behoefte naar carpoolvoorzieningen groot is en de oude voorzieningen niet toereikend waren. Met kapotgereden bermen en onveilig parkeren tot gevolg."

De werkzaamheden duren al enkele weken en zijn naar verwachting 10 november klaar. Het autoverkeer en de carpoolvoorziening ondervinden volgens de provincie beperkte hinder. Het werk wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf Jansma uit Drachten voor een aanneemsom van 61.900 euro.

(Foto's: De Zakenman)

151103 Transformatie Carpoolterrein Ulesprong

151103 Transformatie Carpoolterrein Ulesprong grond

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?