De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

01033007 Brandweer spuiten vuurSCHARSTERBRUG - Brandweer Fryslân stopt naar alle waarschijnlijk met de jaarlijkste brandbestrijdingstraining op het terrein van Pallethandel De Boer in Scharsterbrug. Al enkele jaren oefenen de korpsen in het zuidwesten van Friesland op deze plek. 

De spuitgasten van de posten in de gemeenten De Friese Meren, Sudwest Fryslân en Littenseradiel nemen deel aan de oefening. ,,Onze brandweermensen worden getraind in het bestrijden van een brand. Dat gebeurt in speciaal daarvoor geprepareerde containers. De training wordt door een extern bedrijfgegeven", legt Frans Stapel, clusterhoofd vakbekwaamheid Zuidwest, uit.

De brandweerlieden zullen in de toekomst de realistische oefening op een speciaal trainingscentrum houden. ,,Wij willen het geleerde gaan toetsen op een brandweer oefencentrum dat goed toegerust is voor onze doelstellingen", verklaart Stapel. 

De meest recente oefening op het terrein van de pallethandel was een week geleden. 

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?