De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

survival 1SINT NICOLAASGA - Klokslag acht uur verzamelden de vrijwilligers van de tiende Sint Nykster Brandweersurvival zich in de kantine voor de opbouw van de hindernissen. Maanden van voorbereidingen zijn er geweest om de ruim 350 deelnemers vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag het traject te laten lopen. 

Ruim zeventig vrijwilligers zijn aan de slag met de opbouw van de vijftien hindernissen, die in het ongeveer 20 kilometer lange parcours worden gebouwd. Wat de brandweer deze keer voor verrassingen heeft blijft nog even geheim. Voor iedere hindernis is een vrijwilligersteam samengesteld.

Vrijdagavond om half zes start de eerste van de in totaal zestig deelnemende groepen vanuit het Zalencentrum. Bijna twee uur later begint de laatste groep aan hun survival. Het wordt een lange dag voor de vrijwilligers. De laatste groep wordt morgenvroeg zo rond zes uur weer in het Zalencentrum verwacht en dan zijn ze zo rond de 24 uur op de been.

(Foto's: De Zakenman)

survival 2

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?