De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

07100256 Eysinga StateSINT NICOLAASGA - De uitbreiding van recreatiepark Eysinga State in Sint Nicolaasga is een stap dichterbij gekomen. De elf zienswijzen, die tegen de plannen waren ingediend, hebben niet tot grote wijzigingen geleid. 

Het college van burgemeester en wethouders blijft daarom positief over de uitbreiding van maximaal vijftig luxe recreatiewoningen aan de noordzijde en twaalf aan de zuidzijde van Eysinga State. Bovendien is er in plannen de mogelijkheid opgenomen om twee grotere groepsaccommodaties te realiseren. 

De huisjes moeten aan open vaarwater komen te liggen. Een groot deel van de bezwaarmakers heeft hier zorgen over geuit. Zij vrezen onveilige situaties op de ondiepe en smalle Houtvaart. De initiatiefnemer is bereid om te kijken naar het eventueel verbeteren van de vaarweg. Ook wordt er nog op verzoek van de bezwaarmakers een visonderzoek uitgevoerd.

Ook de verkeersveiligheid op de Langwarderdyk komt in de zienswijzen ter sprake. De gemeente stelt echter dat met een uitrit op de Houtvaartsweg er geen problemen op dat gebied worden voorzien. 

De gemeenteraad buigt zich binnenkort over de uitbreidingsplannen.

(Foto: Persbureau Noordoost)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?