De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

151116 Half stok voor Parijs De BeukSINT NICOLAASGA - Basisscholen laten de aangrijpende gebeurtenissen in Parijs niet onopgemerkt voorbij gaan. Waar de hele wereld maandag stil staat bij de slachtoffers van de terreurdaad is dat bij de onderwijsinstellingen niet anders.

Naast het gesprek in de klas is op veel plekken de vlag halfstok gehangen. Minister-president Mark Rutte heeft een zogenoemde bijzondere vlaginstructie afgegeven. Niet alleen overheidsinstanties, maar iedereen die de behoefte heeft, mag maandag tussen zonsopgang en zonsondergang de vlag halfstok hangen.

Maandagmiddag om twaalf uur wordt er een minuut stilte in acht genomen. Televisie- en radioprogrammering wordt hiervoor onderbroken. Ook staan bijvoorbeeld de bussen stil en worden passagiers verzocht om het herdenkingsmoment in acht te nemen. Sommige vervoerders kiezen er voor om zelfs twee minuten stil te staan. 

(Foto's: De Zakenman)

151116 Half stok voor Parijs

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?