De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

survival 2015 4SINT NICOLAASGA - De spanning was te snijden in het Zalencentrum bij de prijsuitreiking van de tiende Sint Nykster brandweersurvival. Brandweer-voorman Rudi Jonkman, die de route zaterdagavond in het Zalencentrum heeft uitgelegd, gaf complimenten aan de vele jeugdige teams en de vele dames die zich meldden voor de survival die vrijdag de 13 november plaatsvond.

 

Wat achttien jaar geleden begon als een proef van een aantal sportieve Sint Nykster brandweermannen, is inmiddels uitgegroeid tot een groot evenement waarbij meer dan 350 deelnemers de nachtelijke tocht lopen. Bij de eerste editie stonden al een veertigtal teams aan de start terwijl er destijds op vijftien werd gehoopt. Nu, bij de tiende editie, stond de teller op bijna zestig. De elfde editie werd zaterdagavond al aangekondigd en gezien de reacties zal ook in 2017 genoeg animo zijn voor dit sportieve festijn.

Dat ervaring de doorslag gaf bleek wel uit de uitslag. De eerste vijf van de uitslag hadden al diverse keren meegedaan en de leden van het team No Name waren de enigen die het gehele traject foutloos had gelopen in ruim zeven uur. De ander topteams hadden allemaal een letter gemist wat hun gelijk op meer dan een half uur straftijd zette. Alle teams hebben boven verwachting gepresteerd. Geen enkele ploeg haakte af al was er wel een team meer dan anderhalf uur spoorloos.  

(Foto's: De Zakenman).

survival 2015 1

survival 2015 3

 

 

 

 

 

 

 

survival 2015 2

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?