De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

06053052 BrandweerslangenSCHARSTERBRUG - De leegstaande boerderij in Scharsterbrug, die voor de aanleg van het nieuwe snelwegtracé moet wijken, wordt door het brandweerkorps van Joure gebruikt om in te oefenen. Maandagavond werd het slooppand, dat pal naast de A6 staat, vol rook gezet zodat er een realistische situatie werd nagebootst. Het wordt niet uitgesloten dat het voormalige agrarische bedrijf aan de Hollandiastraat in de toekomst vaker voor oefeningen wordt gebruikt.

Medewerkers van de hulpdiensten en het projectteam Knooppunt Joure hebben regelmatig overleg. Brandweer, politie en ambulancediensten zijn hierdoor vlot op de hoogte van de werkzaamheden die op stapel staan. De hulpverlening kan zo goed anticiperen op eventuele stremmingen en omleidingen, zodat die altijd op tijd op de plaats van bestemming kan komen. 

Wanneer de boerderij precies wordt gesloopt is nog niet bekend. 

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?