De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

151224 Huiskamer DoniahiemSINT NICOLAASGA - De uitbouw van zorgcentrum Doniahiem in Sint Nicolaasga begint al vorm te krijgen. Op de plek wordt een afdeling voor zeven cliënten met dementie gerealiseerd.

De nieuwbouw betreft een ruimte waar deze groep dagelijkse activiteiten kan ontplooien. De zogenoemde 'huiskamer' krijgt bijvoorbeeld een keuken waar onder begeleiding kan worden gekookt. De zeven bewoners hebben een eigen appartement met slaapkamer. Die zijn binnen het bestaande pand gerealiseerd.

,,Het geheel is er op gericht om op een prettige manier te kunnen wonen in een setting waar het medisch model niet op de voorgrond staat", legt directeur Jan Veenstra van de zorggroep uit, ,,Hof en Hiem heeft in de Cornelia Hoeve veel succes met deze werkwijze en ziet dit als één van de speerpunten van haar toekomstig beleid".

De nieuwbouw moet rond april 2016 in gebruik worden genomen.

Lees ook: Woonvorm uitbreiding Doniahiem

(Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?