De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

kerstwndeling 2015 3SINT NICOLAASGA - Tweede kerstdag werd voor de twaalfde keer de kerstwandeling georganiseerd door de Krystkuiergroep Sint Nyk. Uit de wijde omgeving kwamen ruim 2.000 wandelaars naar Het Zalencentrum voor de start van de  6.5 km lange kuier in en rondom Sint Nyk. Met de vrolijke klanken van een draaiorgel werden de wandelaars op pad gestuurd.

De Krystkuiergroep had er ook dit jaar veel werk van gemaakt. Afgelopen week werden de paden nog begaanbaar gemaakt en waar nodig platen neergelegd. In de route zaten veel  punten, die traditioneel in de route zitten, zoals de beide kerken in het dorp. Daar brachten koren kerstliederen ten gehore. Opvallend veel wandelaars ontdekten dit jaar voor het eerst de replica van de Lourdesgrot bij de katholieke kerk. In zorginstelling Maeykehiem had Gerrit Langerak een expositie van zijn schilderwerken. Banzai John uit Echtenerbrug kreeg volop bewondering hoe hij met een kettingzaag een eekhoorn maakte uit een boomstam.

kerstwndeling 2015 4Midwinterhoornblazers lieten hun sonore klanken door het bos schallen en wezen de wandelaars naar een nieuw punt in de route.  Dit jaar ging de wandeling langs de vijver in de privétuin van de adelijke familie Van Eysinga. Shantykoor De Headammers zong daar, terwijl de wandelaars konden genieten van koek en zopie. Wie vandaar naar Sint Nyk terugliep, hoorde van ver de vrolijke muzikale kerstklanken van muziekvereniging Excelsior bij het karakteristieke gebouw Wilhelminaoord. Vandaar liepen de route weer naar Het Zalencentrum.

 Foto´s van een wandeltrio

 Albert en Meintsje Westra uit Ouwsterhaule verwisselden op het laatste moment hun traditionele wandeling op Tweede Kerstdag in Bakkeveen voor die in Sint Nicolaasga. ,,Daar hebben we geen spijt van gehad. De organisatie in Sint Nicolaasga heeft flink zijn best gedaan'', aldus het duo, dat met hond Snowy de wandeling voltooide en tegelijkertijd een serie foto's van het evenement maakte. U vindt de foto's op deze pagina. Veel kijkplezier!

 

 

kerstwndeling 2015 5

 

 

 

 

 

 

 

kerstwndeling 2015 1

 

 

 

 

 

 

 

 

kerstwndeling 2015 6

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?