De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

jellesma jacob 2SINT NICOLAASGA - 'Grienteboer' Jacob Jellesma heeft Oudjaarsdag na 53 jaar afscheid genomen van het groente- en fruitvak. Tot verrassing van de Sint Nykster kwam rond elf uur 'zijn' shantykoor De Headammers bij de winkel om hem, in het bijzijn van zijn vrouw Annie en mem Klaske, een muzikaal afscheid te geven. 

Als vijftienjarige zoon van groenteboer Roel Jellesma kwam Jacob in het vak terecht. In zijn beginjaren ging hij op pad met de groente en fruit. Pionieren zit in zijn genen en met veel enthousiasme en handelsgeest ging hij van deur tot deur. Later kwam Jacob Jellesma meer in de winkel terecht. Eerst in de Kerkstraat, maar later ook op de Gaastweg. Het venten bleef echter zijn passie. Het enthousiasme is hij in de ruim vijftig jaar nooit kwijtgeraakt. Dat geldt voor zowel de winkel als voor zijn grote hobby de diverse koren. 

(Foto: De Zakenman)

Jellesma Jacob

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?