De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Kombord OuwsterhauleOUWSTERHAULE – Gemeente De Fryske Marren en een inwoner van Ouwsterhaule staan komende woensdag tegenover elkaar bij de gemeentelijke commissie van advies voor de bezwaarschriften. In een hoorzitting wordt de weigering van een vergunning voor betonnen keerwanden aan de Heerenweg besproken.

De gemeente constateerde in januari 2015 dat het terrein was afgegraven, een granulaatverharding was aangebracht, een aarden wal was opgeworpen en betonnen keerwandelementen waren geplaatst.

,,Na geïnformeerd te hebben naar het doel van deze activiteiten, heeft de gemeente geconstateerd dat sprake was van activiteiten zonder de daarvoor benodigde vergunning”, legt woordvoerder Yde Wierda van De Fryske Marren uit. ,,De eigenaar van het pand is verzocht een aanvraag voor vergunning te doen, zodat de activiteiten mogelijk gelegaliseerd zouden kunnen worden”.

De gemeente heeft de aanvraag voor een omgevingsvergunning vervolgens getoetst en geweigerd. ,,De activiteiten zijn in strijd met redelijke eisen van welstand. Hûs en Hiem heeft geoordeeld dat het betreffende bouwwerk landschappelijk gezien niet goed valt in te passen. Het oprichten van de keerwanden rondom de agrarische loods is in strijd met de vereiste openheid”.

Ook het college van burgemeester en wethouders heeft geen reden gezien om van het advies af te wijken, waarna de vergunning is geweigerd. De bewoner heeft hier bezwaar tegen gemaakt.

(Archieffoto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?