De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160114NieuwevloerEdwinStichtingLANGWEER - De vakantiewoning van de Edwin Stichting in Langweer wordt voorzien van een nieuwe vloer. ,,Onze gasten komen met steeds zwaardere rolstoelen. Dat stelt ook eisen aan de draagkracht van de vloer”, verklaren Carla en Auke de Vries van de Edwin Stichting. De woning aan de Oasingaleane is speciaal ingericht voor gezinnen met een zwaar lichamelijk gehandicapte kind.

De nieuwe vloer is voorzien van schuimbeton en een cementen dekvloer. Er is ook meteen van de mogelijk gebruik gemaakt om isolatie en vloerverwarming aan te brengen. WinBo Isolatie Betonvloeren uit Joure is de aannemer van de klus. Zzp'er Johan de Jong uit Workum spuit het schuimbeton in de voormalige kruipruimte van de woning.

WinBo is in totaal ongeveer twee weken met de klus bezig. Na het drogen van de vloer gaat de stoffeerder aan de slag. De eerste gasten moeten vanaf 18 maart in de woning kunnen. Door de hulp van vrijwilligers en financiële bijdragen kan de Edwin Stichting vriendelijke prijzen blijven rekenen, zodat gezinnen met een zwaar gehandicapt kind ook vakantie kunnen vieren.

(Foto's: De Zakenman)

160114 Vakantiewoning Edwin Stichting

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?