De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160114SloopBoerderijKnooppuntJoureSCHARSTERBRUG - TN Slopen en Saneren BV uit Scharsterbrug is bezig met het slopen van de voormalige boerderij en de bijbehorende stal aan de Hollandiastraat, die pal tegen de A6 ligt. Op die plek moet het nieuwe snelwegtracé en de fly-overs komen voor het vernieuwde Knooppunt Joure.

De voormalige melkveehouderij is aangekocht voor het project en al enige tijd onbewoonbaar. Vorig jaar werd ook al een andere boerderij aan de Hollandiastraat vanwege de werkzaamheden ten bate van het nieuwe snelwegtracé ontmanteld.

Het zanddepot, dat naast de sloopboerderij wordt gerealiseerd, is zo goed als voltooid. Ook het buizentracé voor het zandtransport vanaf de Langwarder Wielen is klaar voor gebruik. De eerste machines voor het uitdiepen van het meer zijn inmiddels gearriveerd. Aannemer Gebroeders Van der Lee uit Lelystad voert deze klus uit. 

(Foto's: De Zakenman)

Lees ook: Vijf kilometer aan buizen

160114SloopBoerderijKnooppuntJoureVariant

160114SloopBoerderijKnooppuntJoureVariantSloopmateriaal

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?