De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

logoveiligersintnykSINT NICOLAASGA - Volgens gemeente De Fryske Marren is het onjuist dat de gemeente niet mee wil werken aan het plaatsen van borden van buurtpreventie Veiliger Sint Nyk. Door het kerstreces is er vertraging geweest in de afwikkeling van de aanvraag van de stichting, maar het verzoek is niet afgewezen. Dat laat het college in een schriftelijke reactie op vragen van CDA-raadslid Roel Roelevink weten.

De borden bij de invalswegen in Sint Nyk moeten er op wijzen dat er extra waakzaamheid is in het dorp als het gaat om verdachte situaties. De stichting had een vergoeding van de gemeente gevraagd over ondersteuning van het initiatief. Medio februari buigen burgemeester en wethouders zich over het verzoek. Daarna zal met Veilig Sint Nyk contact worden gezocht om het besluit te overleggen. 

Lees ook: Bordendiscussie Veiliger Sint Nyk

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?