De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

16021860 Politiecontrole motoragentSINT NICOLAASGA - De politie voerde donderdag op vijf belangrijke toegangswegens in Friesland een grootschalige controle uit. Op de A6 dirigeerde een vijftiental motoragenten verdachte auto's, bestelbussen en vrachtwagens naar het parkeerterrein bij De Ulesprong in Sint Nicolaasga. De politie boekte resultaat bij de controle, die voornamelijk gericht was op rondtrekkende criminele groepen, het zogenoemde banditisme.

Zo troffen agenten in een auto een tas met hennepresten aan. Ook zijn een 59-jarige man en een 45-jarige vrouw uit Groningen aangehouden, die een opvallend grote hoeveelheid contant geld bij zich hadden. 

Een groot aantal bestuurders bleek nog boetes open te hebben staan. In deze meeste gevallen zijn die ter plaatse betaald. Bovendien werden er bekeuringen uitgeschreven voor gladde banden, het niet tonen van rijbewijs, het rijden met een ongeldig rijbewijs, snelheid, overbelading en bellen tijdens rijden.

De politie stelt daarnaast dat er ook interessante informatie boven water is gekomen, die in de toekomst in onderzoeken kan worden gebruikt.

Lees ook: Politiecontrole op banditisme

(Foto: Noordoost.nl)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?