De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160219 Tjerkgaast Multifunctionele schaatsbaanTJERKGAAST - Schaatsvereniging Spannenburg en omstreken inventariseert de mogelijkheben voor de realisatie van een multifunctionele ijsbaan in het midden van Tjerkgaast. De club heeft al een aantal jaren geen baan meer, nadat de locatie pal naast de zendmast niet meer voor dat doel beschikbaar was. Het nieuwe initiatief is volgens het bestuur het laatste redmiddel voor de ijsclub.

De schaatsliefhebbers wijken door het ontbreken van een ijsbaan in Tjerkgaast en Spannenburg bij vorst uit naar Sint Nicolaasga of Sloten. De vereniging wil met name de jeugdige leden graag in het eigen dorp mogelijkheden geven. Tijdens de dorpsvergadering van vorige week is een plan gepresenteerd. Het idee is om een grasveldje, bijvoorbeeld dat aan de Trochreed of aan het Foarfjild naast het dorpshuis, multifunctioneel inzetbaar te maken.

De bedoeling is om in de winter een laagje water aan te brengen, zodat er de jongste inwoners met vorst op het ijs enkele slagen kunnen maken. In de zomer kan het veldje gebruikt worden om bijvoorbeeld een balletje te trappen, badminton of tennis te spelen of een combinatie met het dorpsfeest te maken. 

De inwoners van Tjerkgaast reageerden positief op het initiatief. De ijsclub zal de plannen concretiseren, zowel inhoudelijk als financieel. Daarna wordt de inwoners weer naar hun mening gevraagd. Het bestuur van schaatsvereniging heeft wel aangegeven dat als de plannen eventueel niet doorgaan er ook geen toekomst meer wordt gezien voor de club. 

(Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?