De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

150911 Us leave hear is in Sint NyksterSINT NICOLAASGA - Het bestuur van Vereniging Voor Volksvermaken Sint Nicolaasga is niet blij met de ontwikkeling dat steeds vaker de grens wordt opgezocht met de hoogte van de praalwagens voor de Allegorische Optocht. Volgens de VVV zijn de afspraken helder en moet daar niet van worden afgeweken.

,,De wagens moeten aangepast worden aan de route en niet andersom", is de mening van het bestuur. De laatste jaren lijken de wagens steeds groter te worden. Bij de meest recente editie moest er bijvoorbeeld een proefronde gemaakt worden met de hoge wagen 'Rio de Janeiro' van buurtvereniging De Grietman. Dat is eigenlijk een stap te ver, vindt de VVV.

De organisator van de optocht heeft duidelijke afspraken met gemeente over het snoeien van bomen langs weg tot zeven meter. Ook de aanwezigheid van lantaarnpalen moet voor de wagenbouwers een gegeven zijn. 

De 66ste editie van de Allegorische Optocht staat gepland op donderdag 1 september. Al negen buurten en/of verenigingen hebben zich na de afgelopen leden- en wagenbouwersvergadering opgegeven en twee onder voorbehoud. De Gaastweg wil ook graag deelnemen maar is nog op zoek naar een locatie om te bouwen. 

(Archieffoto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?