De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160304 De Oorsprong dakrestauratie leermeesterSINT NICOLAASGA - Voor het eerst in 131 jaar zijn panlatten, tengels en sommige pannen van het monumentale pand De Oorsprong in Sint Nicolaasga aangepakt. De restauratiewerkzaamheden aan de voormalige stoeterij worden mede gefinancierd door Provincie Fryslân.

Het werk is net na de jaarwisseling begonnen en duurt naar schatting nog ongeveer twee weken. De restauratie bestaat naast de werkzaamheden aan het dak is uit het aanpakken van het zink in de goten, het deels vervangen van de boeiboorden en het onder handen nemen van de erkers of kajuiten.

Het werk wordt uitgevoerd door Werbouw uit Sint Nyk. Plaatsgenoot Jellesma neemt het zinkwerk onder handen. Bote Schotanus uit Nijemirdum voert het werk uit. Hij krijgt ondersteuning van Andries Lefferinga uit Langweer, waar Schotanus de leermeester voor is.

Het monumentale pand, waarvan het restaurant op 1 maart is omgedoopt tot Grandcafé De Stoeterij, kan door de restauratie weer een poos vooruit. 

(Foto's: De Zakenman)

160304 De Oorsprong dakrestauratie variant

160304 De Oorsprong dakrestauratie

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?