De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160309 Bruggetje Langweer Pontdyk houtLANGWEER - Het houten bruggetje naar het eilandje aan de Pontdyk in Langweer wordt vervangen. Gemeente De Fryske Marren investeert in een exemplaar van kunststof. 

Het bruggetje is aan houtrot onderhevig. Uit de inspectie is gebleken dat het niet meer aan de veiligheidseisen voldoet. De nieuwe brug wordt uitgevoerd in gerecycled kunststof. Volgens de gemeente heeft dit een langere levensduur dan hout en is het onderhoudsvriendelijk omdat het alleen maar hoeft te worden schoon gespoten. 

De werkzaamheden zullen eind april worden uitgevoerd. De omwonenden worden tegen die tijd van de exacte werkzaamheden op de hoogte gesteld. In de hele gemeente worden nog vier vergelijkbare bruggetjes vervangen. Eén staat er aan de Kerkwerg in Rohel naar de dijk langs de Tsjûkemar.

(Foto's: De Zakenman)

160309 Bruggetje Langweer Pontdyk

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?