De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Bregepop opbouwSCHARSTERBRUG - Het Brêgepop-festival in Scharsterbrug krijgt dit jaar voor het eerst een camping. Aansluitend op het terrein is er plek voor maximaal tweehonderd kampeergasten, die zo het hele weekend het feest van dichtbij mee kunnen maken. Een plekje op de camping kan van te voren worden gereserveerd.

Volgens Hessel Faber van de organisatie ligt de komst van een camping bij Brêgepop voor de hand. ,,Bij een festival hoort een camping en er was vraag naar", geeft hij aan. Bij de gemeente is een vergunning verkregen. De exploitatie is in handen van de festivalorganisatie. ,,Net als de rest van het evenement. We besteden niks uit."

Met alle noodzakelijke zaken is rekening gehouden. ,,Uiteraard zijn er warme douches en is er een toiletvoorziening aanwezig." Overleg met campings in de omgeving is er niet geweest, maar Faber geeft wel aan dat de festivalbezoeker via de website op de verschillende mogelijkheden wordt gewezen. Over de belangstelling maakt hij zich niet veel zorgen, maar of de camping vol zal zijn? ,,Geen idee. Dit zal van het weer afhankelijk zijn verwachten wij". 

Het festival wordt op 8 en 9 april voor de derde keer georganiseerd aan de Hollandiastraat tussen Joure en Scharsterbrug. Voor de acht area's zijn al verschillende grote namen gecontracteerd.

(Archieffoto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?