De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

12032016nldoetmaeykehiemSINT NICOLAASGA - Ruim 350.000 vrijwilligers waren zaterdag 12 maart actief bij de jaarlijkse landelijke actie NLdoet van het Oranjefonds. Een grote groep vrijwilligers hielp bij het inrichten van de belevingstuin voor de cliënten van Maeykehiem in Sint Nicolaasga.

Onder de vrijwilligers bevonden zich burgemeester Fred Veenstra (op de foto rechts) en raadsgriffier Heleen van Dijk. Ze maakten bloembakken, de schutting werd opgepimpt en er werden sensopathische materialen geplaatst, die het doel hebben om zintuigen van de bewoners van de woongroep te prikkelen. Ook werd de woonkamer grondig onder handen genomen.

Naast Maeykehiem staken vrijwilligers de handen uit de mouwen bij het Thomashuis en ging buurtvereniging Bouwen/Houtring op pad om klusjes te doen bij buurtgenoten, die dat zelf niet kunnen. 

(Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?