De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

06041953 vijftigkilometerbordBOORNZWAAG - De Houtvaartweg ter hoogte van het recreatiepark in Boornzwaag voldoet weer aan de wettelijke eisen. Een aantal jaren geleden is een gastank geplaatst, maar de gemeente zag over het hoofd dat de maximum snelheid op de weg hierdoor naar vijftig kilometer per uur verlaagd moest worden.

De Houtvaartweg valt in de zone van zestig kilometer per uur. Inmiddels moet er op een stuk van vijfhonderd meter, tien kilometer per uur langzamer gereden worden. 

De Coöperatieve Vereniging Recreatiepark Houtvaart deed in 2012 een verzoek voor het plaatsen van een gastank in de buurt van het caravanpark. Omdat het plaatsen vanwege de veiligheid van de recreanten niet mogelijk is op eigen terrein, had de vereniging een stuk grond vlakbij het park op het oog, zodat de gasten toch de beschikbaarheid over gas hebben in de koudere periodes van het jaar. 

De gemeente beoordeelde de beoogde locatie aan de Houtvaartweg als geschikt. Uiteindelijk is de gastank ook geplaatst, maar de wettelijke eisen voor het verkeer rond zo'n vulpunt werden over het hoofd gezien. Ook voor een andere tank, die al sinds jaar en dag even verderop staat, heeft de gemeente nooit rekening gehouden met een snelheidsbeperking. 

Ondanks dat er sinds 2001 vier ongevallen met slachtoffers op de Houtvaartweg waren, is uit die cijfers niet te herleiden of de aanrijdingen ter hoogte van de gastanks hebben plaatsgevonden. De gemeente gaat er ook niet vanuit dat er een oorzakelijk verband is tussen de snelheidszone rond de tanks en de ongelukken.

Vanwege de nieuwe situatie zijn er aantal nieuwe borden geplaatst. De kosten zijn in totaal vijfhonderd euro. De bewoners van het betreffende deel aan de Houtvaartweg zijn geïnformeerd over de nieuwe situatie en de recreanten zijn via de vereningen op de hoogte gebracht. 

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?