De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160321 Water Skarster Rien TroebelSCHARSTERBRUG - Er worden maatregelen getroffen om het water in de Skarster Rien minder troebel te maken. Door het terugstromen van water uit het gronddepot van Knooppunt Joure komen er fijne leemdeeltjes in de vaarweg, die niet naar de bodem zekken. Volgens de projectorganisatie is het water te troebel, maar is dit niet schadelijk.

De situatie kan echter niet langdurig aanhouden, vinden de betrokken partijen. Verschillende aanvullende maatregelen om de waterkwaliteit te verbeteren, zijn de afgelopen periode geprobeerd. Die beleken onvoldoende effect te hebben.

De komende dagen wordt een nieuw systeem ingerecht, waardoor het terugstromende water naar verwachting flink helderder wordt. Het spuiten van zand wordt daarbij korte periodes onderbroken. Als de partijen het water schoon genoeg bevinden, worden de werkzaamheden hervat. 

(Foto: Knooppunt Joure)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?