De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

21032013age hoekstraLANGWEER – Brandweerman Age Hoekstra uit Langweer is maandagavond Koninklijk onderscheiden. De 46-jarige spuitgast is lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden bij zijn afscheid. Hij kreeg de bijbehorende versierselen tijdens een oefenavond opgespeld door burgemeester Fred Veenstra.

Hoekstra is al 23 jaar lid van het brandweerkorps in Langweer. Hij had brandweerchauffeur als specialisme. Volgens de burgemeester heeft Hoekstra 'een grote bijdrage geleverd aan de openbare veiligheid in gemeente De Fryske Marren'. Hij wordt gekwalificeerd als een man die goed in teamverband samenwerkt en op elk tijdstip van de dag klaarstaat voor de medemens.

De brandweer had maandagavond een oefenavond waar Hoekstra met de Koninklijke onderscheiding werd verrast. Overigens moest burgemeester Veenstra later op de avond ook nog een lintje uitreiken aan een brandweerman van het korps in Joure.

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?