De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160324 Slotmolen leegSINT NICOLAASGA - Gemeente De Fryske Marren heeft nog maar één kavel in het uitbreidingsplan van het Sint Nykster bedrijventerrein Slotmolen verkocht. Ondanks dat er nog zes percelen onder optie liggen, wordt erkend dat de verkoop tegenvalt. Desalniettemin maakt de gemeente zich nog geen grote zorgen. 

,,Het loopt inderdaad niet storm, maar dat geldt voor bijna alle bedrijventerreinen in Nederland", vertelt woordvoerder Nienke Nijp namens de afdeling economische zaken van de gemeente. Als oorzaak wordt de economische crisis van de afgelopen jaren aangehaald. ,,Zoals we weten heeft zeker de bouwsector zware klappen opgelopen. Veel bedrijven uit Sint Nyk zijn of waren bouwgerelateerd. De crisis heeft in het dorp diepe sporen achtergelaten. Er is sprake van herstel, maar om nu te investeren in nieuwbouw, is voor velen op dit moment nog een stap te ver". 

De gemeente gaf recentelijk goedkeuring voor de realisatie van een bedrijvenverzamelgebouw op de Slotweg. Vier van de vijf units in het pand zijn inmiddels verkocht. Een dergelijk gebouw had ook op het bedrijventerrein Slotmolen gekund. Volgens Nijp wil de gemeente echter dergelijke plannen niet sturen, omdat er nog veel grond te koop staat op het bedrijventerrein. ,,De initiatieven voor een bedrijfsverzamelgebouw op Slotmolen kwamen indertijd van enkele ondernemers uit Sint Nyk. Vanwege de crisis zijn die plannen tot nog toe niet tot uitvoering gekomen. Dat er nu plannen zijn aan de Slotweg vinden wij prima. Goed dat er ontwikkelingen zijn."

Lees ook: Verzamelgebouw op Slotweg

(Foto's: De Zakenman)

160324 Slotmolen bouwen

Slechts bouwwerkzaamheden op één kavel 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?