De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

11100256 sluisdeurenAUVELAIS (BE) - Het lichaam van Karsten Groenendal (23) uit Sint Nicolaasga is woensdagmiddag in het water van de Samber, een zijrivier van de Maas, in België gevonden. Hij werd vermist na het kapseizen van een boot op zondag 20 maart jongstleden, vlak voor de sluis van Auvelais bij Sambreville. Zijn even oude vriend raakte ook in het ijskoude water, maar kon op eigen kracht de wal bereiken.

Politie, brandweer en particulieren hebben de afgelopen twee weken uitgebreid bij de sluis van Auvelais in de provincie Namen gezocht. Zowel de inzet van speurhonden als sonar leverde steeds niets op. Het zoekgebied is later uitgebreid. De stichting Charon Nederland heeft met vrijwilligers en honden de Samber tussen twee sluisvakken over een lengte van zo'n dertig kilometer uitgekamd.

De polyester boot, waarin de mannen voerde, kapseisde in het deinende water vlak voor de sluis. Dat gebeurde nadat de buitenboordmotor dienst weigerde. De Sint Nykster was in het gezelschap van een groep, die met een andere boot op de Sambre aan het varen was. De temperatuur van het water was tussen de 0 en 5 graden, waarin de kans op overleven miniem is.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?